Over mij

“Elke maaltijd is een feestje”

Welkom op Aan tafel met Tammie

Ik ben Tamara. Door vrienden ook wel Tammie genoemd en ik hou ontzettend van lekker eten en drinken. Toen ik 16 was zei familie op verjaardagen al tegen mij “Tamaar, wat ben je toch een heerlijke Bourgondiër” als ik weer eens zat te genieten van in de ene hand een wijntje en in de andere hand een lekker hapje. ‘s Ochtends ben ik al aan het bedenken wat ik ‘s avonds wil gaan eten of welk gerecht ik in het weekend wil maken. 

Pittig, kaas en wijn

Op onderstaande foto zie je 2 van mijn 3 grote foodliefdes; wijn en een Indonesische rijsttafel. Er stroomt namelijk wat Indonesisch bloed door mijn aderen, maar ondanks dat kwartje tropisch bloed is mijn allergrootste foodliefde echt Hollands, namelijk: kaas. Echt álle kazen vind ik lekker, van romig tot jong belegen tot pittige blauwschimmel. In veel van mijn gerechten is dan ook wel ergens een beetje (of heel veel) kaas terug te vinden. “Want een dag geen kaas gegeten, is een dag niet geleefd!” Maar een authentieke Indonesische rijsttafel werk ik ook prima naar binnen zonder kaas hoor!

Snel en makkelijk comfort food

Op aantafelmettammie.nl vind je zowel culinaire creaties als makkelijke en snelle recepten. Meestal puur en from scratch, maar ik vind het net zo leuk om bestaande recepten van mede-foodies uit te proberen of gebruik te maken van een kant-en-klaar (goed) product. Ook de nodige borrelinspiratie zal niet ontbreken. De hele avond gezellig borrelen en tafelen? Ja graag! Het kan me niet lang genoeg duren. Meestal is het 1 of 2 avonden in het weekend een goed gevulde borrelplank als avondeten. Ik probeer dan ook vaak wijn- en spijs combinaties uit. Want van goede nieuwe wijnen proeven word ik ook erg blij. Bij de meeste recepten vind je daarom een wijntipDe wijntip is overigens puur gebaseerd op mijn eigen smaak en persoonlijke mening.

Ook wat gezonde recepten

Omdat ik zo van comfortfood en kaas hou, vind je hier ook met regelmaat gezonde en slanke recepten. Want die balans is er natuurlijk ook. Daarnaast vind je hier ook foto’s van wat ik eet als ik niet thuis ben en inspiratie voor leuke hotspots. Van buiten de deur borrelen of uitgebreid uit eten gaan kan ik namelijk net zo genieten. Neem mij mee naar een goed restaurant en je hebt gegarandeerd een gezellige avond!