BBQ chicken rolls met spek en jalapeño

Zomerse barbecue chicken rolls

BBQ chicken rolls met spek en jalapeño, oh wat was dit smullen! Wij maken hier thuis wel eens jalapeno poppers. Dat zijn jalapeño pepers gevuld met roomkaas en cheddar omwikkeld met ontbijtspek en kruiden. Dat moest ook met kip kunnen dachten wij. En zo werden deze bbq chicken rolls geboren!

Low en slow bbq chicken rolls

We hadden 4 mooie stukken kippendij gehaald bij de slager. Kippendij is wel iets moeilijker te vullen, maar uitermate geschikt voor wat langer grillen op de bbq op lage temperatuur. Kipfilet wordt dan wat sneller droog. Deze chicken rolls gaarden bijna een uur, wat zorgt voor een super mals stukje kip.
 

Gevulde kippendijen en spicy bbq saus

We vulden de kippendijen ongeveer net zoals de jalapeño poppers. Lekker dik roomkaas, een plak cheddar erop, jalapeño pepers ertussen en dichtvouwen. Dit omwikkelen met spek en daarna een flinke lik bbq saus eroverheen. In foodybox zat een heerlijke bbq saus van Remia, Teardrop Tony. Dit is barbecuesaus met geroosterde uien en Madeira wijn. Dit geeft de saus een heerlijke en aparte, volle smaak. Ideaal voor deze gevulde chicken rolls!
 


Ingrediënten voor 4 personen
 • 4 dikke kippendijen zonder vel en bot
 • 2 jalapeño pepers in ringen gesneden
 • 4 el roomkaas
 • 4 dikke repen cheddar 
 • 150 gram plakken ontbijtspek
 • 100 ml Roasted Onion bbq saus (Teardrop Tony van Remia)
 • Peper en zout
 • + Extra benodigdheden: bbq, appel rookhout, snijplank, kleine satéprikkers, scherp mes, kwastje, barbecue kernthermometer


Hoe maak je het?

Bereidingstijd: 20 minuten + 1 uur bbq tijd

 1. Verwarm de bbq voor op indirect vuur op ongeveer 130 graden. Voeg een blokje appel rookhout toe. Laat de bbq op temperatuur komen.
 2. Bestrooi de kippendijen met zout en peper rondom. Leg de kippendijen op een snijplank en vouw open, zodat je ze kunt vullen.
 3. Besmeer de binnenkant met 1 el roomkaas per kippendij. Leg daarop de plakjes jalapeño peper en reepjes cheddar. Vouw dicht en gebruik een kort satéprikkertje om dicht te houden. 
 4. Wikkel de chicken rolls om met ontbijtspek. Ongeveer 3 of 4 plakjes per kippendij. 
 5. Doe de bbq saus in een kommetje en besmeer de chicken rolls over de ontbijtspek royaal met de bbq saus. 
 6. Leg de chicken rolls in het midden van het bbq rooster. Tegen het lekken van de roomkaas en cheddar kan je eronder een aluminium lekbakje gevuld met water plaatsen. Klap het bbq deksel dicht en laat de chicken rolls garen.
 7. Na ongeveer 25 minuten bestrijk je de chicken rolls nog een keer royaal met de bbq saus. Deksel weer dicht en laat weer 25 minuten garen. Meet daarna de kerntemperatuur van de chicken rolls en als deze op 70 graden is, zijn de chicken rolls gaar. Dit zal ongeveer na een uurtje zijn, maar kan ook iets eerder of later zijn afhankelijk van bbq en temperatuur. 
 8. Serveer de chicken rolls met spek en jalapeño met een flinke lik bbq saus of met een andere saus naar keuze. Serveer er deze zomerse bbq salade met mango bij. Eet smakelijk!

Nog meer gerechten van de bbq? Wat dacht je van deze zalm met romige topping van de bbq. Of deze feta van de bbq, je weet niet wat je proeft!


Wijntip

Een lekker fris barbecue-weer wijntje. Bijvoorbeeld een Verdejo, eventueel met een beetje houtrijping of een heerlijke rosé uit de Provence. Deze heerlijke rosé Les Estines van Cabernet en Grenache druiven dronk ik laatst bij de bbq, het was een verrassing uit de Vinobox en omdat het een frisse en toch volle rosé is past deze prima bij het aperitief én de bbq.

Deel dit bericht met vrienden

Op zoek naar iets anders?