Beemsterkaas zomertour: Amsterdam

Beemsterkaas zomertour Amsterdam
 
Ready for a cheesy summer? Deze zomer ga ik namelijk op Beemsterkaas zomertour! Want in Nederland zijn er op heel veel plekken heerlijke gerechten met Beemsterkaas te krijgen. Een aantal plekken zoek ik voor je op, zodat jij weet waar je naartoe moet. Afgelopen vrijdag was ik op locatie nummer 5 van de Beemsterkaas zomertour. Dat is alweer de laatste locatie van deze zomer. Wow, dat ging snel voorbij! De locatie was in Amsterdam bij Madame Cyclette, pal naast het Olympisch stadion.
 

Fietsen door de stad met de Beemsterkaas zomertour: Amsterdam

Madame Cyclette is een flexitarisch restaurant. Het zit pal naast het Olypmisch stadion, waar je -de naam geeft het al een beetje weg- ook fietsen kan huren voor een leuk tochtje door Amsterdam. Denk niet aan zo’n kleine fietsenverhuur in een pijpenla, nee Madame Cyclette heeft een mooie luxe entree waar je rechts fietsen kan huren en links het ruime restaurant inloopt. Het restaurant is vrolijk gekleurd en mooi ingericht. De bar ziet er super chique uit. Tijd om de menukaart eens even goed te bestuderen!
 
Madame Cyclette menukaart

 

Een topper van een croque madame

Want daar kwamen we voor, een lekkere lunch met natuurlijk iets van Beemsterkaas. Want ook hier wordt deze Noord-Hollandse kaas goed gebruikt! Bijvoorbeeld op de hamburger met gesmolten kaas, maar ook op de croque madame. Een luxe tosti met 3 soorten kaas (jonge Beemsterkaas, mozzarella en Parmezaan) en een spiegeleitje erbovenop. Daar ging ik voor. Wat een heerlijk broodje! Ik ben sowieso gek van veel kaas en gebakken ei. Vorig jaar postte ik dit recept voor de lekkerste croque madame al.
 

Lunchtime met vriendlief!

Vriendlief twijfelde of hij de hamburger zou kiezen, maar is toch voor de eggs Benedict met spinazie, bacon en Hollandaise gegaan. Net zoals vorige week bij restaurant Krelis in Uitgeest (met als reden dat zelf Hollandaise saus maken zoooveel werk is en we dat thuis dus niet vaak doen). Ernaast een lekker glas Chardonnay van wijnhuis Portillo uit Argentinië. En als afsluiter appeltaart met slagroom van Holtkamp. Lekkerrr! Check hier de kaart van Madame Cyclette.
 

Madame Cyclette en Wils

Boven Madame Cyclette zit het bekende restaurant van Joris Bijdendijk met 1 Michelinster: Wils. Dit betekent ook bij Madame Cyclette vers gebakken brood en andere lekkernijen van Wils. Maar als je de luxe croque madame zelf nog wilt proeven moet je wel opschieten. Eind augustus gaat Madame Cyclette een paar weken dicht, om daarna weer open te gaan als een Wils café & bakery. Daar kan je allerlei lekkere zoetigheden halen die boven bij Wils gemaakt worden en de hele dag borrelen met een goed glas wijn. Ook het vrolijk gekleurde interieur zal dan weg zijn of helemaal anders. Wils staat al een tijdje op mijn lijstje, maar als je niet gelijk een 5-gangen diner wilt is zo’n laagdrempeliger café ook top! Ik ben daarnaast natuurlijk gruwelijk benieuwd hoe het eruit gaat zien. Wordt vervolgd….
 

Alle andere locaties van de Beemsterkaas zomertour zien?

Kijk dan eens naar de lekkere tosti’s van The Tosti Club in Den Haag. Of naar deze heerlijke hamburger met Beemsterkaas bij Kwalitaria Délifrance Amersfoort. Meer zin in een broodje kaas met appelstroop? Kijk dan bij Heidezicht aan de Bussumerheide. Of ga tot slot voor een lekker broodje bij Krelis in Uitgeest.

Voor een volledig overzicht van alle locaties van de Beemsterkaas zomertour kijk je ook op de website van Beemsterkaas. Hier zie je namelijk ook alle leuke plekken die mede-foodie Kim van @unbloomfotografie bezocht. Daar zitten ook pareltjes tussen, zoals een kaasfondue van Beemsterkaas. Big cheeeesy yes!

Deel dit bericht met vrienden

Op zoek naar iets anders?