Beemsterkaas zomertour: Bussum

Lunch Heidezicht Beemsterkaas zomertour
 
Een Beemsterkaas zomertour? Jazeker! In ons landje kan je namelijk op heel veel plekken heerlijke gerechten met Beemsterkaas vinden. Een aantal plekken zoek ik voor je op, zodat jij ook zo’n lekker broodje kan gaan halen. De Beemsterkaas zomertour gaat verder in Bussum, bij Heidezicht in het Goois Natuurreservaat.
 

Beemsterkaas zomertour: Bussum aan de de prachtige Bussumerheide

Als je komt aanrijden zie je het meteen, de prachtige Bussumerheide. De Bussumerheide is een heidegebied van 160 hectare in Het Gooi (Nederlandse provincie Noord-Holland). Het ligt ten zuiden van Bussum, dus niet in het centrum en je zit vlakbij Hilversum. Een stukje wandelen en je staat tussen de hertjes en grote grazers. Wat zijn die Schotse Hooglanders toch mooi! Ik durfde er alleen niet te dicht langs te lopen, want die hoorns zijn toch wel behoorlijk heftig en groot hoor… Mijn zusje uiteraard wel en volgens mij zijn het hele vriendelijke grazers, maar toch loop ik er met een grote boog omheen hihi. 
 

 

Broodje oude Beemsterkaas 

Het laagdrempelige café-restaurant Heidezicht is geopend in 2018 en je kan er terecht voor lunch, borrel en diner. Van koffie tot warme appelkruimeltaart tot salades of zoals ik nam: een dikke zuurdesemboterham met oude Beemsterkaas en appelstroop. Ik ben gek van de combinatie hartig en zoet. Oude kaas gaat zo lekker met iets zoets. Ernaast dronk ik een gezond versgeperst bietensapje met peer, gember en rode peper. Heerlijk! Er staan trouwens nog meer verse sapjes op de kaart. Check hier de menukaart van Heidezicht. 
 
Heidezicht Beemsterkaas zomertour

 

Wandelen rondom Heidezicht

Je kan rondom Heidezicht lekker gaan wandelen in de omgeving. Er zijn verschillende wandelroutes te vinden voor het grote gebied, zoek even op Google naar ‘wandelroute Bussumerheide’. Goed om te weten: het kan mét of zonder hond. Wij zaten op het terras met uitzicht over de prachtige Bussumerheide, maar aan de andere kant van het restaurant zit nog een terras met een grote speeltuin voor kinderen. Ook een ideaal gezinsuitje dus!
 

Benieuwd naar de andere Beemster zomertour locaties?

Kijk dan gauw bij deze locaties: The Tosti Club in Den Haag, restaurant Krelis in Uitgeest, Kwalitaria/Délifrance in Amersfoort en Madame Cyclette in Amsterdam!
Voor een volledig overzicht van de Beemsterkaas zomertour kijk je ook op de website van Beemsterkaas. Hier zie je namelijk ook de leuke locaties die mijn collega foodie Kim van @unbloomfotografie bezoekt. Big cheeeesy yes!
 

Deel dit bericht met vrienden

Op zoek naar iets anders?