Beemsterkaas zomertour: Uitgeest

Focaccia Beemsterkaas in Uitgeest
 
Yes, een heuse Beemsterkaas zomertour vindt deze zomer plaats! Want in Nederland zijn er op veel plekken heerlijke gerechten met Beemsterkaas te krijgen. Een aantal plekken zoek ik voor je op, zodat jij weet waar je ook zo’n lekker broodje kan gaan halen. Stop nummer 4 van de Beemster zomertour is in Uitgeest, bij restaurant Krelis aan het prachtige Uitgeestermeer. 
 

Hollandse natuur bij de Beemsterkaas zomertour: Uitgeest

Restaurant Krelis ligt mooi gelegen op Erfgoedpark de Hoop, tussen het Uitgeestermeer en Zwaansmeer. Een prachtig plekje middenin de natuur waar ook een bed & breakfast en luxe glamping lodges aanwezig zijn. Het Uitgeestermeer is de ideale plek voor watersporters, de windsurfers kon je vanaf een afstandje zien. En ook hier was weer een grote kinderspeeltuin aanwezig, dus mocht je je kids meenemen kan jijzelf lekker op het terras van Krelis genieten en tegelijkertijd een oogje in het zeil houden op je kinderen. Net zoals bij de mooie locatie Heidezicht in Bussum waar ik een paar weken geleden een broodje Beemsterkaas at.
 

Luxe focaccia met oude Beemsterkaas

Tijd om te doen waar we voor kwamen, een heerlijke lunch bestellen. De kaart van Krelis is erg uitgebreid en er staan meerdere unieke gerechten op de kaart. Geen gewone lunchroom om het zo maar te zeggen. Ik ging voor de focaccia met gerookte pastrami, truffelmayonaise en oude Beemsterkaas. Een heerlijk en verrassend broodje! Ik ga vaker oude Beemsterkaas gebruiken op een broodje carpaccio of vitello, in plaats van Parmezaanse kaas. Ook leuk dat het een focaccia is en geen gewoon brood.

Vriendlief ging trouwens voor de eggs Benedict, een all time klassieker. Uiteraard werden beide gerechten vergezeld door een lekker wijntje, een Australische Chardonnay. Bekijk hier de lunchkaart van Krelis. 

Prachtige Noord-Hollandse landschappen

Als je dus zin hebt in een een echt Noord-Hollands natuurlandschap inclusief koeien, schapen en molens, dan ben je bij Krelis zeker aan het goede adres. Ook de wijnkaart is lekker uitgebreid: 6 witte en 5 rode wijnen per glas, naast natuurlijk de wijnen per fles. Vind ik toch altijd wel belangrijk 😛 Als afsluiter kan je bij de kleine molen naast Krelis nog een lekker ijsje halen als toetje. 

Hollands landschap Uitgeest


Benieuwd naar de andere locaties van de Beemsterkaas zomertour? 

Kijk dan eens naar de lekkere tosti’s van The Tosti Club in Den Haag. Of naar deze heerlijke hamburger met Beemsterkaas bij Kwalitaria Délifrance Amersfoort. Meer zin in een broodje kaas met appelstroop? Kijk dan bij Heidezicht aan de Bussumerheide. Of ga tot slot voor een gruwelijk lekkere croque madame bij Madame Cyclette in Amsterdam.

Voor een volledig overzicht van de Beemsterkaas zomertour kijk je ook op de website van Beemsterkaas. Hier zie je namelijk ook de leuke locaties die mijn collega foodie Kim van @unbloomfotografie bezoekt. Big cheeeesy yes!

Deel dit bericht met vrienden

Op zoek naar iets anders?