Blauwe kaasdip voor bij de bbq

Blauwe kaasdip voor bij de bbq
 
Blauwe kaasdip, you hate it or you love it. Ik ben gek op blauwe kaas, maar niet teveel, gewoon een klein stukje. Maar in combinatie met mayonaise tot een lekkere saus, heel graag heel veel! Daarom nu het makkelijke recept voor deze blauwe kaasdip, naar het oorspronkelijke recept van Jord Althuizen.
 
Deze blauwe kaasdip past goed bij bbq gerechten
Zo kan die goed bij chicken wings, lekker dippen. Dit recept staat in Jord Althuizen’s Smokey Goodness bbq boek. Maar ook een stokbroodje met deze dip bij een frisse salade gaat er goed in. En natuurlijk rood vlees, ik at deze blauwe kaasdip afgelopen zomer regelmatig bij een stukje bavette of picanha van de barbecue. Heerlijk! Daarnaast heeft het recept maar 5 ingrediënten! Als je het zout en peper niet meetelt dan 😉
 
Ik maakte de saus met Belze Majoneis
Dat is een licht zurige mayonaise, een beetje zoals de zurige Belgische mayonaise smaakt dus. Ik kreeg een pot Van Ton om uit te proberen in de foodybox van afgelopen zomer. Doordat de mayonaise een beetje zurig is, past ie lekker bij het zoutige van de blauwe kaas. Een heerlijke smaakexplosie! Uiteraard kan je ook gewone mayonaise proberen, dan is de smaak iets minder zurig en net zo lekker! Ga dan bijvoorbeeld voor Zaanse mayonaise, lekker romig.

Ingrediënten
  • 75 gram mayonaise
  • 75  gram zure room
  • 85  gram blauwe kaas ik gebruikte romige gorgonzola
  • 2 tl fijngesneden verse bieslook
  • 40 ml karnemelk
  • Zout en peper naar smaak

Hoe maak je het?
  1. Roer alle ingrediënten voor de blauwe kaasdip door elkaar.
  2. Voila! Eet cheesy!

Wijntip

Afhankelijk van wat je erbij eet, past bij deze saus wel een goede krachtpatser van een wijn. Ga voor een witte wijn met een klein zoetje, als tegenhanger van de zoute en zure smaak van de blauwe kaasdip. Of ga voor een sterke rode wijn bij je stukje rode vlees en blauwe kaasdip. Het kan allemaal! Ik dronk zelf deze rode wijn van Kanonkop uit Zuid-Afrika bij mijn bavette met blauwe kaasdip.

Deel dit bericht met vrienden

Op zoek naar iets anders?