Bubbels proeverij in december

6 verschillende bubbels proeven

Afgelopen week stond er voor de decembermaand een feestelijke bubbels proeverij op de planning, Deze werd georganiseerd door Esther van Wijntjes met Esther. Ik proefde 6 verschillende bubbels, waaronder Spumante, Riesling Brut, Cava en een Champagne. Mét 3 rondes oesters erbij (yesss!)

Bubbels, burp…

Wijnen met bubbels drink ik toch minder vaak dan ‘gewone’ rode en witte wijnen. Een of 2 glaasjes bubbels vind ik lekker maar daarna.. boert het wel een beetje op. Daarom extra leuk om eens verschillende bubbels achter elkaar te proeven en meer te ontdekken over wat me nu echt smaakt. En dit was gelijk ook alvast een voorproefje voor oud en nieuw 2019!

Bubbels proeverij Wijntjes met Esther

 

Favoriet van de avond was voor mij de Clos la Pineda Cava Brut nature

Deze had namelijk fijne bubbels (hou ik van) en een bijna oranje (!) kleur met een fantastische geur. Dit is de 4e fles op de foto bovenaan. Tweede favoriet was de Villa Franciacorta Emozione Brut (5e fles op de bovenste foto). Ook een beetje omdat ik die afgelopen september in real life dronk in Verona, Italië. Heel leuk om de verschillen te proeven. Bij drie glazen bubbels kregen we een ronde oesters, dus je kon goed proeven waar de oesters lekker bij smaakten. Alhoewel, ik vond de oesters eigenlijk bij alle drie even lekker, dus aan mij heb je geen goedkope klant 😉

Oesters en champagne bubbels

Deel dit bericht met vrienden

Op zoek naar iets anders?