Gepofte knoflooksaus

Gepofte knoflook saus
 

Gepofte knoflooksaus, een lekkere saus die heerlijk is bij de bbq, voor bij een lekker stukje vlees of vis, of groenten natuurlijk.

Door het poffen in de oven smaakt de knoflook minder scherp

De smaak wordt meer licht zoetig en toch heeft ‘ie nog steeds de echt romige knoflooksaus smaak. Deze gepofte knoflooksaus is daarnaast lekker snel gemaakt! Zorg wel dat je de mensen om je heen even inlicht, want het is natuurlijk wel een ‘stinkbommetje’ in je mond đŸ˜‰ Maar ach, dan gewoon allemaal hier lekker van snoepen.


Ingrediënten
 • 1 bol knoflook
 • olijfolie
 • 80-100 gram mayonaise
 • 80 gram volle Griekse yoghurt
 • 1 el (vers) citroensap
 • Handje verse bieslook
 • Peper en zout

Hoe maak je het?
 1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
 2. Haal het buitenste vel van de bol knoflook af, leg in aluminium folie (niet helemaal dichtvouwen, maar bovenkant openlaten, zie foto) en bestrooi met olijfolie en peper en zout. Bak af in de oven voor ongeveer 30-40 minuten. De gepofte knoflook is klaar als de knoflooktenen vanbinnen helemaal zacht zijn. Dit kan je voelen door er zacht met je vinger tegenaan te drukken.
 3. Duw de zachte knoflooktenen voorzichtig uit hun jasje in een kom en prak fijn.
 4. Voeg de overige ingrediënten toe en roer goed door. Voeg eventueel een klein beetje water toe als je de saus te dik vindt. 
 5. Eet smakelijk!


Gepofte knoflook oven

De gepofte knoflooksaus is bijvoorbeeld erg lekker bij deze malse spareribs die zo van het bot vallen. Of bij deze chipotle honey chicken kebabs uit het ‘Smokey Goodness’ boek van Jord Althuizen.


Wijntip

Dat ligt natuurlijk helemaal aan wat je bij de gepofte knoflooksaus eet đŸ˜‰ Een van mijn favoriete bbq rose’s is deze betaalbare en zachte Mirabeau. 

Deel dit bericht met vrienden

Op zoek naar iets anders?