Waan je in de jungle bij Dúo in Leiden

Witte parasols bij Dúo

Dúo, een nieuwe food & wine bar in Leiden. Van buitenaf zag ik de hoeveelheid groene planten en het gave interieur al, daar wilde ik natuurlijk meer van weten. Daarnaast hadden vriendlief en ik ons 3-jarig jubileum, wat vliegt de tijd toch. Én hadden we een borrelplank gewonnen. Reden genoeg om te gaan proosten in ieder geval!

Een groene, kleurrijke oase van rust en gezelligheid middenin Leiden

We werden vriendelijk ontvangen door het eigenaarsduo, waarvan 1 zelf alle levende planten (waaronder een heleboel tropische) iedere dag verzorgt en water geeft. Al dat groen en de mooie Bali stoel die ik geconfisqueerd had, deed me terugdenken aan afgelopen september 2019 in Indonesië. Zoveel groen om me heen #loveit

Borrelplank bij Duo

Kom maar door met die wijnkaart!

Natuurlijk begonnen we met witte wijn, een frisse sauvignon uit Marlborough. Daarbij het borrelplank’je’ van 80 cm (er is er ook nog een plank van 1 meter) vol met lekkers. Komt ‘ie: oesters, courgettesoep, asperges omwikkeld met salami, chorizo, zalmmousse, bruschetta’s, 3 heerlijke kazen waar ik de naam van ben vergeten (het waren geitenkaas, een speciale Hollandse koeienkaas en een blauwe kaas), Muscat druiven, olijven, tapenade en een overheerlijke ravioli met truffelroom. Inmiddels al over naar de rode wijn; de Portillo Malbec, een smaakvolle wijn die goed paste bij de ravioli. Uiteraard nog iets zoets na, ook om lekker te delen; de proeverij van kleine desserts. Met spekkoek, cheesecake en vers fruit, mangosmoothie. Normaal zou ik waarschijnlijk voor het kaasplankje gaan, maar het is dat ik al op had bij het voorgerecht.


Versace muur bij Duo

En natuurlijk nog het interieur

Dúo heeft dus een heel gaaf interieur (kon je ook zien in m’n stories op Instagram). De roze, groene, velvet, zwart, Versace, kobaltblauwe en oerwoud dessins zijn super verfrissend, lekker anders dan anders. Het restaurant is een groene, kleurrijke oase van rust en gezelligheid middenin de stad. Zeker een aanrader om eens langs te gaan! Naast de gezellige eigenaren, is het heel gaaf om eens ergens te eten waar ook het interieur vooropstaat.

En extra leuk; terwijl ik dit artikel hier plaats is het restaurant helemaal omgetoverd in kerstsferen! Extra feestelijk dus. 


Wijntip

De Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland! De frisse geur van pas gemaaid gras en frisse zeelucht komt je uit je glas al tegemoet. 

 

Deel dit bericht met vrienden

Op zoek naar iets anders?