Radicchio van de bbq met burrata en hazelnoten

Radicchio van de bbq met burrata en hazelnoten
 
Heerlijk vegetarisch bijgerecht voor bij de barbecue. Gezonde, knapperige en licht bittere radicchio met romige burrata, knapperige hazelnoten en zoete dressing. Hele fijne combi!
 
Radicchio is iets anders dan roodlof
Dus toen vriendlief thuiskwam met een krop radicchio in plaats van rode witlofjes (wat ik had verwacht) was ik dan ook even verbaasd. Maar het zijn dus gewoon 2 verschillende groenten. Wel beiden lichtbitter, dat dan weer wel. Daarom leuken we dit gerecht ook op met wat lichtzoete balsamicoglazuur en honing. Een makkelijk en lekker bijgerecht voor de vegetarische barbecue!

Ingrediënten

Voor 4-6 personen als bijgerecht

 • 1 krop radicchio
 • Handje hazelnoten grof gehakt
 • 2 eetlepels honing
 • Ongeveer 3 eetlepels balsamicoglazuur of balsamico azijn
 • 2 bollen burrata

Hoe maak je het?
 1. Verwarm de barbecue voor op zo’n 150 tot 180 graden.
 2. Rooster de grof gehakte hazelnoten even kort in een droge koekenpan. Blijf erbij staan, zodat ze niet zwart kleuren. Als ze beginnen te geuren en lichtbruin worden zijn ze klaar. 
 3. Snijd de krop radicchio doormidden en wrijf de snijkanten in met olijfolie. Rooster de radicchio met de snijkant naar beneden op de barbecue, ongeveer 6 minuten. Hij moet licht geschroeid zijn, maar hoeft niet gaar. 
 4. Haal de radicchio van de barbecue en snijd in 4-en of in 6-en afhankelijk van met hoeveel personen je bent. 
 5. Leg op een groot bord de kwarten radicchio en de bollen burrata, druppel de balsamicoglazuur en de honing eroverheen. Tot slot strooi je de hazelnoten over het geheel. 
 6. Zet in het midden van de tafel en laat iedereen zelf pakken. Of geef iedereen een eigen mooi opgemaakt bord met de radicchio als vegetarisch tussengerecht. 
 7.  

Wijntip

Een lekkere borrel- en barbecue wijn, denk aan een Italiaanse Soave of Spaanse Verdejo. Bijvoorbeeld aan deze fijne Verdejo van Condesa Eylo uit Spanje.

Deel dit bericht met vrienden

Op zoek naar iets anders?