Tammies leven: januari 2022

Oesters met Nel en Maurice
 
Januari was me de maand wel. Ik ging wat rustiger aan doen en zou wat minder online zijn. Nou, dat gebeurde letterlijk, want ik kreeg corona. Verder deden we een tripje naar België (horeca!), kregen we gezinsuitbreiding en dronk ik een paar weken geen wijn (ja echt!), maar kwam er wel vanalles rondom wijncursussen online. Kijk en lees je mee? 
 

Tammies leven: januari 2022 startte met oesters

We begonnen de maand in stijl. Waar ik eind december nog riep iets minder decadent te gaan leven in januari (niet elke dag wijn en iets minder overdaad aan eten) lukte dit niet echt, want mijn gewonnen mandje Zeeuwse Creuse oesters kwam binnen. Ik won dit bij leuke mede-foodie Anne-Marie van My Happy Kitchen. Wie mij een beetje kent weet dat ik gek ben op oesters.
De Zeeuwse Creuse wordt ook wel de holle, wilde of Japanse oester genoemd en kwam uit de Oosterschelde via groothandel Aquamosseltriton uit Yerseke bij mij. Een heerlijk zilte oester met frisse en fruitige accenten. Dat was genieten -natuurlijk met een bubbeltje erbij- als lunch. Aan dit stukje decadentie kon ik dus eigenlijk weinig doen 😉
 

Even rustiger aan…

Nog moe van de drukke decembermaand heb ik de eerste weken van januari bar weinig gepost, weinig gekookt en vooral wat minder gemoeten van mijzelf. December is een drukke maand wat betreft koken voor de blog en voor familie en vrienden, plus ik deed veel posts op Instagram. Super leuk, maar ook heerlijk om daarna even minder te moeten. Lekker minder plannen en even ‘ont-moeten’.

Tripje naar België

Wel gingen we een dagje naar België. We lunchten daar heerlijk bij Taverne Oud Gemeentehuis in Bornem, waar ze een ongelofelijk drukke en volle menukaart hebben, maar ook ongelofelijk lekker kunnen grillen. Die Belgen kunnen wel koken zeg! Het restaurant staat bekend om hun goede vlees van de grill, dus ik ging voor Griekse lamsspiezen en vriendlief voor een steak mét verse Bearnaisesaus. Als een restaurnt verse Bearnaisesaus serveert weet je dat het goed zit. Heerlijke dikke frieten met Belgische mayo ernaast, echt genieten! 

Gezinsuitbreiding

Waarom nou helemaal naar Bornem, een klein plaatsje in België? We gingen ons nieuwe gezinslid daar ophalen! Een superlief half Perzisch poesje uit het asiel, helemaal vanuit Egypte, wachtte daar op ons. Ze zat bij een lief opvanggezin en wij kwamen haar ophalen om een forever home te geven. We noemen haar…. Vino. Past goed bij onze andere poes: Sushi 😉 Sushi en wijn is een topcombinatie, toch? Ik vond het overigens wel heel erg spannend, zou het wel klikken tussen die twee? Wat nou als ik Vino toch weer weg moest brengen omdat Sushi haar niet accepteert? Maar daar kom je maar op 1 manier achter en dat is door het te proberen. Daarbij werd ik geïnspireerd door Vivian Hoorn, om te adopteren in plaats van te shoppen. Er zijn zoveel diertjes op de wereld die nog op een thuis wachten. Lieve Vino heeft veel meegemaakt en is ondanks dat de liefheid zelve. Ze wil alleen maar spelen, geaaid worden, bij je liggen en eten.

Knuffelkont Vino

Hoe ging dat dan tussen die twee?

Vino heb ik dus vanwege haar karakter uitgekozen (en ook een beetje omdat ik stiekem langharige katten geweldig vind). Ik las Vino’s verhaaltje via organisatie Katten van de Nijl en voelde er ‘iets’ bij. Ik kan het niet precies omschrijven, maar ik had er vertrouwen in dat met dit katje het zou lukken met Sushi. Vino heeft een heel lief karakter en is erg rustig, ze is geen dominante kat. Daarnaast hebben we een rustige introductie gedaan. Eerst hielden we de katten een aantal dagen gescheiden, maar we lieten ze wel wennen aan elkaars geur etc. Vervolgens kamers wisselen en zo elke dag een stapje verder. Nu leven ze samen zolang wij thuis zijn en binnenkort kunnen we (hopelijk) met een gerust hart te deur uit als die twee samen zijn. Onze Sushi is reuze nieuwsgierig, maar vind het ook erg spannend en is soms bang. Blazen en grommen hoort er dan ook bij.

En Vino? Die huppelt er gewoon rustig doorheen en laat het allemaal gebeuren. Op het moment dat ik dit schrijf liggen ze steeds iets dichter bij elkaar, wel nog oren gespitst en aftastend, maar geen agressie. Het duurt dus even, eerder maanden dan weken, dus engelengeduld is echt wel vereist. Maar ik heb er nu alle vertrouwen in dat Vino gezellig bij ons kan blijven wonen en ze dadelijk dikke vriendinnen is met Sushi. 

Ook nog een hondje erbij

En inmiddels zijn we bezig met de volgende stap. Vino introduceren aan Floor, onze zwarte labrador. We hebben Floor deeltijd, dus 2 weken hier, 2 weken bij haar moeder. Vino kon eerst 2 weken wennen zonder hond, maar nu moet ze er toch echt aan geloven 😛 En ze vindt het doodeng met zo’n grote zwarte hond. Inclusief diarree en stress kots op ons witte kleed 😉 Zou het ook zo voelen als je een baby hebt? My god, soms is het echt een hoop werk al die dieren in de gaten houden, maarja we doen het gewoon. Gelukkig is Floor rustig, ze is tenslotte al 12 en niet onbelangrijk: heel lief, dus ook dat komt met veel tijd en wennen vast goed. 

Tante Cor

Na zo’n 2 jaar de dans ontsprongen te hebben, kreeg ook ik helaas corona. Eerst een positieve zelftest en de GGD test bevestigde het. Ondanks 2 vaccinaties was ik er behoorlijk ziek van. Mede doordat ik er na 5 dagen buikgriep bij kreeg, wat echt ontzettend tegenwerkte in het herstel. Ik heb dan ook goed mijn rust gepakt. Dat onthaasten was dus wel erg letterlijk te nemen, want ik kon hele dagen vrij weinig doen. De trap op- en aflopen was al doodvermoeiend. Erg lang geleden dat ik weer eens hele dagen in bed doorbracht. Wel super fijn dat er een heleboel lieve vrienden en familie voor ons klaarstonden om boodschapjes te brengen. Nu ben ik naast de welbekende moeheid gelukkig weer aardig opgeknapt. 
 
Vriendlief heeft trouwens nergens last van gehad. Een paar dagen voordat ik klachten kreeg heeft hij zijn booster prik gehad, dus misschien dat dat geholpen heeft. Geen idee, maar hij kreeg geen klachten en negatieve testen gaven steeds aan dat hij toch echt geen corona had. Gelukkig maar!
 

Wijn en cursussen

Doordat ik het coronavirus had, had ik dus ook helemáál geen trek in wijn. Ongelofelijk he? Ik heb niets met dry january, maar probeerde wel doordeweeks wel minder te drinken. En nu deed ik ongemerkt toch een halve dry january. Wel kwam er een winactie die te maken had met wijn online, namelijk om de online basiscursus wijn van Hart voor Wijn te winnen. Ik rondde de cursus zelf eind december af en mocht er nu een weggeven! Samen met vriendlief deed ik de cursus lekker vanaf de bank, aanrader voor die laatste weken lockdown. De trekking van de winnaar was iets verlaat, maar uiteindelijk kon ik er iemand heel blij mee maken.
 
Nu ga ik verder met de wijn-spijscursus van Kirsten (Hart voor Wijn), die ze 14 februari lanceert. Deze volg je ook online en ik vind dat ideaal. Lekker vanaf de bank, wijntje opentrekken, laptop op praatstand of relaxed video’s kijken, hapje erbij en er een leuk avondje van maken. Zo maken we het thuis ook gewoon heel gezellig en leren we gelijk iets. Wijn-spijscombinaties zoeken vind ik namelijk een van de leukste dingen ever!
 
 
Daarnaast ga ik in februari ook starten met SDEN2, de officiële wijncursus die na SDEN1 komt en waarbij ik mijn Wijnoorkonde kan halen. Ook heel erg veel zin in! De cursus bestaat uit 5 avonden waarbij we in totaal een stuk of 50 verschillende wijnen proeven met daarna een afsluitend examen. Spannend! 
 
Mijn maand januari was dus redelijk rustig, veel van dattem zoals de foto hieronder. Maar er komt wel weer genoeg leuks aan! Vanalles rondom lekker eten en wijn. Dus to be continued…
 
Relaxen met Vino
Relaxen met Vino

Deel dit bericht met vrienden

Op zoek naar iets anders?