Zomerse cocktail met limoen

Skinny limoen cocktail
 
COCKTAIL TIME! Is het bij jou al bijna tijd voor de vrijdagmiddag borrel?! Afgelopen maandag maakte ik deze snelle en zomerse cocktail met limoen . De limoen komt van de gifgroene limoen likeur, verder nog wodka, bruisend water, een kneepje verse limoen en crushed ice. Met een partje citroen on the side, want de verse limoen was helaas net op Het regent hier pijpenstelen, dus hopelijk kan ik je een beetje opvrolijken met deze zonnige cocktail.
 

Door de limoenlikeur is dit een hele frisse en ”skinny’ zomerse cocktail

Skinny is die natuurlijk niet helemaal, maar de naam komt van het drankje met Spa rood, pure vodka en een verse slice citroen. Pure wodka wordt gezien als een van de ‘slankste’ alcoholische dranken en de toevoeging van bubbel water maakt hem daarom lekker ‘skinny’. Past super bij de frisse en zoete limoenlikeur die ik kreeg in de foodybox. Deze limoenlikeur is een lichtgroene likeur afkomstig uit ons eigen (groene) kikkerlandje, hij komt namelijk van de Boomsma distilleerderij. Boomsma ken je vast wel van de bessen likeur. Je proeft in deze likeur in ieder geval heel veel limoen terug, maar niet op een vervelende of zure manier. Heel lekker verfrissend juist. Super zomer drankje dus! Ga jij deze zomerse cocktail met limoen maken dit weekend?


Ingrediënten

Voor 3 cocktails:

  • 100 ml wodka (ongeveer 2,5 shot glaasjes)
  • 120 ml limoen likeur (ongeveer 3 shot glaasjes)
  • 150 ml bruisend water
  • Kneepje vers limoensap van ongeveer 1/4 limoen
  • Crushed ice
  • Partjes limoen

Hoe maak je het?
  1. Mix de wodka, bruiswater en limoenlikeur.
  2. Schenk in mooie cocktailglazen en knijp er nog een klein beetje vers limoensap over uit.
  3. Pak ruim ijsblokjes uit de vriezer, doe die in een theedoek en wikkel dicht. Sla met een deegroller of de achterkant van een fles zachtjes het ijs aan stukken. Zo krijg je je crushed ice.
  4. Voeg dit toe aan de cocktails en maak af met de partjes limoen op de rand van het glas.

Tip van Tammie: het lekkerst is als alle dranken al gekoeld zijn, dan heb je ook minder crushed ice nodig.


Wijntip

Houd het maar even bij deze cocktail 😉

Deel dit bericht met vrienden

Op zoek naar iets anders?